ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti kroz edukacijske seminare za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U 2017. godini organizirali smo preko 30 radionica i znanstveno-popularnih predavanja, a Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je preko 5000 učenika, roditelja i nastavnika u sklopu Dana otvorenih vrata, Noći muzeja, raznih predavanja, radionica i izložbi.

Sljedeći događaji:

13. rujna 2019. NOVsky Novska
27. rujna 2019. Europska noć istraživača
5. - 20. listopada 2019. EU Code Week @ FER
studeni 2019.  Dan otvorenih vrata FER-a
prosinac 2019.  Sat programiranja @ FER

Posjet učenika Srednje škole Pavla...

U petak, 15. prosinca 2017. Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetila je grupa učenika iz Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića iz Senja, u pratnji nastavnice informatike, Jadranke Gostović i ravnateljice Danijele Vukelić.

Ovo je druga godina za redom da učenici SS Pavla Rittera Vitezovića posjećuju FER, a ovom prilikom su imali priliku upoznati se s fakultetom i mogućnostima studija na njemu, te posjetiti dva fakultetska laboratorija - Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja - LARICS Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije - LARES. Također, za učenike su organizirane dvije radionice - sastavljanje i programiranje LEGO Mindstorms EV3 robota i Uvod u umjetnu inteligenciju. Potonju radionicu održali su studenti Dunja Vesinger, Barbara Drašković i Domagoj Pluščec, a u sklopu vještine Popularizacija znanosti, koja se ove godine po prvi put izvodi na FER-u.

Posjet i prezentacije laboratorija su organizirali i vodili Mateja Car, Danko Marušić, Frano Petric, Ana Sović Kržić i Tomislav Jagušt.

Nekoliko fotografija s posjeta možete pogledati ovdje:
https://photos.app.goo.gl/tByM6pliI3nuu3tG3

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti