ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti kroz edukacijske seminare za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U 2017. godini organizirali smo preko 30 radionica i znanstveno-popularnih predavanja, a Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je preko 5000 učenika, roditelja i nastavnika u sklopu Dana otvorenih vrata, Noći muzeja, raznih predavanja, radionica i izložbi.

Sljedeći događaji:

13. rujna 2019. NOVsky Novska
27. rujna 2019. Europska noć istraživača
5. - 20. listopada 2019. EU Code Week @ FER
studeni 2019.  Dan otvorenih vrata FER-a
prosinac 2019.  Sat programiranja @ FER

Lego radionice za studentice...

U srijedu, 14.3.2018. održane su dvije robotičke radionice za buduće učiteljice engleskog jezika, njih 42, s voditeljicom doc. dr. sc. Kristinom Cergol Kovačević. Na radionicama su polaznice izradile i programirale robota Crtača pomoću Lego Mindstorms EV3. Robot je crtao raznobojne šare i pri tome pjevao. Radionice su održane s ciljem poticanja na korištenje modernih tehnologija u nastavi.  

Voditeljica radionica je bila doc. dr. sc. Ana Sović Kržić, uz pomoć Tomislava Jagušta, Tanje Lakić i studenata s vještine Popularizacija znanosti: Darka Janekovića, Dunje Vesinger, Maria Jembreka i Ivice Tafre.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti