ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti kroz edukacijske seminare za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U 2017. godini organizirali smo preko 30 radionica i znanstveno-popularnih predavanja, a Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je preko 5000 učenika, roditelja i nastavnika u sklopu Dana otvorenih vrata, Noći muzeja, raznih predavanja, radionica i izložbi.

Sljedeći događaji:

13. rujna 2019. NOVsky Novska
27. rujna 2019. Europska noć istraživača
5. - 20. listopada 2019. EU Code Week @ FER
studeni 2019.  Dan otvorenih vrata FER-a
prosinac 2019.  Sat programiranja @ FER

Izložba inovacija Ivanić-Grad - poziv

Nacionalna Izložba inovacija Ivanić-Grad I3G će se održati 17. i 18. svibnja 2018. godine u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu. FER je jedan od partnera izložbi. Pozivamo sve studente i djelatnike da prijave svoje radove na ovu izložbu.

Rok za prijavu radova koji žele biti uvršteni u zbornik je 24. travnja 2018. godine, dok se za izlaganje bez uvrštenja u zbornik izložbe, prijaviti možete sve do 11. svibnja 2018. godine. Izlaganje na izložbi je besplatno, a prijaviti se možete putem linka: http://erk.hr.

Više detalja u pozivu.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti