ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti kroz edukacijske seminare za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U 2017. godini organizirali smo preko 30 radionica i znanstveno-popularnih predavanja, a Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je preko 5000 učenika, roditelja i nastavnika u sklopu Dana otvorenih vrata, Noći muzeja, raznih predavanja, radionica i izložbi.

Sljedeći događaji:

13. rujna 2019. NOVsky Novska
27. rujna 2019. Europska noć istraživača
5. - 20. listopada 2019. EU Code Week @ FER
studeni 2019.  Dan otvorenih vrata FER-a
prosinac 2019.  Sat programiranja @ FER

Posjet učenika Tehničke škole Ruđer...

U srijedu, 27. 3. naš fakultet posjetili su učenici Tehničke škole Ruđer Bošković iz Zagreba, u pratnji knjižničarke Ive Štiglić.

Goste je uvodno pozdravila prodekanica za nastavu, doc.dr.sc. Mihaela Vranić, koja je u kraćoj prezentaciji predstavila fakultet te učenike informirala o pravilima upisa, smjerovima, predmetima, mogućnostima stručnih praksi te drugim relevantnim informacijama o FER-u.

U nastavku posjeta, učenici su obišli izloške u sklopu konferencije Drone Days i fakultetsku knjižnicu te sudjelovali u demonstraciji bespilotnih letjelica i mini hidroelektrane u sklopu FER-ovog Zavoda za visoki napon i energetiku.

U organizaciji posjeta sudjelovali su Branka Marijanović, Marsela Polić, Mihaela Vranić, Antun Ivanović, Juraj Oršulić, Mateo Beus, Frano Petric i Tomislav Jagušt.

 

Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti