ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Budite ispitanik u znanstvenom...

U sklopu znanstveno istraživačkog projekta „Transformacija robota u edukacijsko sredstvo“ provodi se eksperiment koji uključuje nadzirano programiranje Lego Mindstorms EV3 robota.

Od pristupnika se očekuje programiranje robota prema pripremljenim zadacima sa svrhom otkrivanja osobnog pristupa rješavanja problema. Za programiranje se koriste slikovni blokovi koji se slažu i logički povezuju u Lego aplikaciji kako bi se ostvarila izazovom tražena funkcionalnost. Predznanje u programiranju ili poznavanju Lego Mindstorms EV3 nije preduvjet dok priprema za pristupanje radionici nije potrebna.

Prilikom eksperimenta prikupljaju se snimke ekrana uz kontinuirano snimanje lica i kretnji pristupnika. Kako bi se zaštitio identitet pristupnika poštivat će se etički kodeks, stoga će prikupljeni podatci uz privolu pristupnika biti anonimizirani, a video materijali neće biti objavljivani.

Predviđeno trajanje radionice je 1h i 30min.

Prijava se vrši putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/2qsfbcL

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti