ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


U četvrtak, 29. svibnja 2014. predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva sudjelovali su na 1. međužupanijskoj izložbi inovacija Ivanić-Grad. Cilj izložbe bio je promovirati tehničke znanosti i inovativno stvaralaštvo mladih, kreativnih i inventivnih ljudi, koji svojim znanjem i inventivnošću osiguravaju budućnost hrvatskog gospodarstva, kao i njegovu prepoznatljivost u svijetu. Izložbu su organizirali Elektronički i računalni klub iz Ivanić-Grada Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske. Program popularizacije znanosti ''ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu'' predstavili su Jurica Babić, mag. ing., fakultetski predavač programa ŠUZA i Ivana Pek, univ. bacc. ing., suvoditeljica organizacijskog odobra ŠUZA-e ispred studentske udruge eSTUDENT. Jurica Babić, mag. ing. predstavljao je projekt ICT-AAC usmjeren na prijenos znanja i razvoj novih usluga potpomognute komunikacije u području informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama.

 

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija.

 

Otvorenje izložbe

 

Jurica Babić, mag. ing. predstavlja projekt ICT-AAC

 

Učenici isprobavaju aplikacije

 

Ivana Pek, univ. bacc. ing. predstavlja udrugu eSTUDENT i program ŠUZA

 

Autor: Ivana Pek
Popis obavijesti