ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


EU Code Week na FER-u: Moj prvi robot...

Sastavite i isprogramirajte vlastitog robota! Dođite na radionicu "Moj prvi robot (LEGO Mindstorms)", u četvrtak, 16. listopada od 16 do 17:30 sati, na FER-u, u učionicu A209.

Hrpica LEGO kockica, 2 kotača, računalo, pokoji senzor, malo programiranja i puno mašte, to je sve što vam je potrebno da stvorite svog prvog pravog robota! Polaznici ove radionice naučit će sastavljati i programirati jednostavne robote uz pomoć LEGO Mindstorms edukacijskog kompleta. U svega 90 minuta, od hrpe nepokretnih kockica stvoriti ćemo robota koji se kreće po prostoriji i uspješno izbjegava prepreke, a uz to svira i "trepće".

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti