ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


EU Code Week na FER-u: Genetika Pythona

Naučite osnove programskog jezika Python! Dođite na radionicu "Genetika Pythona", u nedjelju, 12. listopada od 10 do 13 sati, na FER-u.

Kroz spoj biologije i programiranja u Python-u polaznici će raditi na rješavanju problema iz bioinformatike, discipline koja usko povezuje biologiju i računarstvo, a ubrzano se razvijala zadnja dva desetljeća i koja zbog svojih uspjeha u obradi bioloških podataka postaje sve popularnija.

Polaznici će naučiti osnovne naredbe programskog jezika Python, neke algoritme za obradu podataka te osnove genetike i kombinatorike.


Radionicu organizira naš student Domagoj Pluščec, uz pomoć kolega iz Istraživačkog centra mladih.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti