ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


EU Code Week na FER-u: Napravi 3D...

Okušajte se u izradi vlastite 3D igre! Dođite na radionicu "Napravi 3D igru (Kodu)", u subotu, 11. listopada od 9 do 12 sati, na FER-u.

Pridružite nam se u izradi vlastite 3D igre. Koristit ćemo Kodu, jednostavan alat za programiranje i izradu igara. Namijenjen je posebno za sve koji žele napraviti prve korake u programiranju, a nemaju prethodno iskustvo.
Naučit ćemo kako nacrtati 3D svijet unutar igre i upoznat ćemo jednostavan programski jezik s kojim ćemo odrediti kako se ponašaju likovi u našoj igri. Naučit ćemo što je programiranje na zabavan način, kroz izradu vlastite 3D igre.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti