ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


EU Code Week na FER-u: FPGA u praksi

Zanima vas kako daljinski upravljati LEGO makete ili modele automobila i tenkova? Posjetite radionicu "FPGA u praksi", u subotu, 11. listopada od 17-19 sati, na FER-u.

Polaznici radionice upoznat će se s FPGA tehnologijom kroz samostalni rad na razvojnim pločicama koje se koriste u nastavi na FERu. Praktični primjeri koji će biti predstavljeni uključuju sintezu jednostavnih kombinacijskih i sekvencijskih sklopova, daljinskih upravljača LEGO maketa i radioupravljivih modela tenkova, te konstrukciju AFSK modema za bežični prijenos podataka. Demonstrirat će se i mogućnosti korištenja FPGA sklopa kao mikroprocesorskog sustava (programiranje u jezicima C i BASIC).

Više informacija potražite na popratnom letku:
http://www.nxlab.fer.hr/dl/flyer.pdf

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti