ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet djece iz Sesveta FER-u

U ponedjeljak, 30.03.2015. godine Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je 27 učenika osnovnih škola članova knjižnice Jelkovec, među kojima 7 djece - članova grupa za razvoj socijalnih vještina  iz  Iskre – Centra za edukaciju i savjetovanje iz Sesveta. Djeca su bila u pratnji  u pratnji stručne suradnice iz Iskre Jelene Okroša, mag. psihologije i mr. sc. Ive Klak Mršić, dipl. knjiž., koordinatorice Knjižnice Jelkovec ( Knjiznice grada Zagreba). Tijekom posjeta, učenici su imali prilike vidjeti FER-ov Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije, laboratorij ACROSS i humanoidne robote, te Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije. Nakon obilaska učenici su sudjelovali na radionici „Moj prvi robot“ gdje su naučili sami izrađivati i programirati Lego robote. Posjet se održao u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“ (dr. sc. Ana Sović Kržić) i studentskom udrugom eSTUDENT (Mirna Mihaljević, Goran Kutlača, Ivana Storjak i Maja Štefančić).

 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti