ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Izložbom polazničkih igara završila...

Tijekom akademske godine 2014./2015. na FER-u se, u sklopu programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, održavala radionica na kojoj je 10-ak zainteresiranih osnovnoškolaca i osnovnoškolki učilo osnove programiranja kroz zabavnu radionicu izrade svojih vlastitih ideja za video igrice.
Koristili su GameMaker Studio, besplatni program namjenjen upravo učenju programiranja kroz izradu video igara.
Radionica je završila u lipnju izložbom radova na kojoj su roditelji i zainteresirani pojedinci mogli zaigrati radove polaznika radionice.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti