ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


FER i ŠUZA na Sajmu znanosti u OŠ...

U srijedu 22. travnja u OŠ Matije Gupca u Zagrebu održao se Sajam znanosti. Sajam je organiziran u obliku radionica na kojima su učenici izvođenjem pokusa i znanstvenom metodom imali priliku učiti o zakonitostima prirodnih znanosti, otkrivajući pritom zabavnu stranu tehnologije, kemije, fizike, biologije i matematike.

Fakultet elektrotehnike i računarstva sudjelovao je na Sajmu znanosti sa štandom na kojem su svi sudionici, osim informacija o fakultetu i studiranju na njemu, mogli vidjeti i isprobati Lego robote i edukacijsko vozilo pogonjeno uz pomoć energije iz fotonaponskih ćelija. Uz igru s robotom, posjetitelji su učili o fotoelektričnom efektu i električnoj energiji, načinu na koji rade ultrazvučni senzor i senzor temperature te kako programirati Lego robota koji uspješno izbjegava prepreke i zidove.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti