ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Održana Državna smotra učeničkih...

srijedu, 22. travnja 2015. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva se po treći put održala Državna smotra učeničkih radova iz "Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo". Smotru je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uz podršku FER-a. 

Ove godine na smotri je bilo izloženo čak 45 radova, iz 28 različitih srednjih tehničkih i strukovnih škola.

Kao i prijašnjih godina, stručno povjerenstvo FER-a (ove godine u povjerenstvu su bili doc. dr. sc. Igor Erceg i doc. dr. sc. Ivica Botički) obišlo je sve radove i izdvojilo tri rada kojima su uručene posebne FER-ove plakete. Prvu nagradu stručnog žirija osvojio je Kristijan Vein iz Tehničke škole Kutina sa radom "ICEWARE - zaštita zrakoplova od leda", drugu Toni Baričević iz Poštanske i telekomunikacijske škole Zagreb, s radom "Uređaj za hladnu perfuziju", a treću  Ivan Kožar iz Tehničke škole Ruđera Boškovića Zagreb s radom "3D hologramski display".

U sklopu Smotre održano je i predavanje za prisutne nastavnike i mentore. Predavanje s temom  "Što dobar mentor (ne)radi?", održao je dr. sc. Predrag Pale.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti