ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Najava: Ljetna škola znanosti u Požegi

I ove godine, od 16. srpnja do 4. kolovoza, Požega će postati centar za mlade znanstvenike i popularizatore znanosti. Gimnazija Požega bit će domaćin Ljetne škole znanosti – interacionalnog ljetnog kampa za srednjoškolce. Cilj Ljetne škole znanosti je dati učenicima uvid u znanost na jedan drugačiji način, van standardnih školskih okvira i to kroz rad na praktičnim projektima u malim grupama, pod vodstvom mladih mentora. Škola također promovira internacionalno i interkulturalno razumijevanje, s obzirom da dosadašnji polaznici dolaze iz preko 20 različitih zemalja i dijelova svijeta. Sudjelovanje na školi daje talentiranim srednjoškolcima jedinstvenu priliku da otkriju i istraže svijet znanosti u grupi vršnjaka, mladih mentora i renomiranih znanstvenika iz Hrvatske i svijeta.

Više informacija o školi i procesu prijave može se naći na  http://drustvo-evo.hr/s3/.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti