ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


CodeWeek EU na FER-u

Ovogodišnji CodeWeek EU (http://codeweek.eu/), manifestacija čiji cilj je kroz druženje i zabavu približiti tehnologiju svim ljudima, održava se od 10. do 18. listopada.

Fakultet elektrotehnike i računarstva uključio se u CodeWeek s nizom aktivnosti prilagođenih raznim uzrastima, od osnovnoškolaca pa sve do njihovih nastavnika. Na radionicama za početnike, polaznici će, kroz jednostavne i zabavne igre, naučiti osnove programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema, tj. napraviti svoje prve programerske korake. Oni malo napredniji moći će se okušati u izradi 3D igara ili npr. isprogramirati vlastitog LEGO robota.

Više informacija, raspored događanja i upute za prijavu potražite uskoro na http://suza.fer.hr/.

Autor: Anamari Nakić
Popis obavijesti