ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


RoboGirls: Poziv na sudjelovanje na...

Pozvamo vas na Završnu konferenciju projekta "Osnaživanje djevojaka u STEAM-u kroz robotiku i kodiranje" (Empowering girls in STEAM through robotics and coding) – RoboGirls te na događaj s multiplicirajućim učinkom u okviru projekta STEM in Action; Open Educational Resources for Teachers.

Oba događaja će se održati u srijedu, 9. studenoga 2022. godine u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, s početkom u 9 odnosno 13 sati.

U okviru RoboGirls konferencije očekuje vas nekoliko zanimljivih predavanja i tri radionice. Zbog ograničenog broja mjesta, na radionice je potrebno prijaviti se na poveznici https://forms.gle/fgbUakTufwDUTcdb6. Više o radionicama nalazi se ovdje.

U okviru projekta STEM in action pripremili smo jedno zanimljivo predavanje i dvije radionice. I na njih je potrebno prijaviti se https://forms.gle/pZwHwUfS5j7F9GCx9. Više o ovim radionicama nađite ovdje.

Ova dva događaja vremenski slijede jedan nakon drugog te vas pozivamo na oba.

Vidimo se 9. 11. 2022. na FER-u!

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti