ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja i robotike u...

U utorak, 15. studenoga 2022. posjetili smo Ivanec, gdje smo u Srednjoj školi Ivanec održali dvije radionice programiranja uz upotrebu LEGO Spike Prime robota. Na radionicama je sudjelovalo preko 60 učenika prvih i drugih razreda škole i njihovi nastavnici informatike, Branko Šaško i Davor Fodrek.

U dvije dvosatne radionice (svaka s oko 32 učenika), učenici su naučili sastaviti jednostavnog robota i programirati ga da obavlja različite zadatke. Kroz zabavu i igru, upoznali su se s osnovnim konceptima programiranja, računalnog i algoritamskog razmišljanja te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i suradničke vještine.

Radionicu su vodili Robert Čiček (bivši student FER-a i bivši učenik SŠ Ivanec), Mihael Rodek (student FER-a i bivši učenik SŠ Ivanec) i Tomislav Jagušt, a organizirana je u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti