ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Laboratoriju LARICS i...

U petak, 12. 10. studenti Akademije likovnih umjetnostiFilozofskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva okupljeni oko projekta Kratki spoj posjetili su FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja - LARICS. U laboratoriju ih je dočekao kolega Frano Petric, koji je sudionicima projekta ukratko opisao osnovne aktivnosti i istraživanja koja se provode u laboratoriju te prezentirao nekoliko humanoidnih robota. 

Nakon posjeta održana je kraća radionica s LEGO Mindstorms robotima koju je vodio Tomislav Jagušt te prezentacije dobrih praksi, tj. istaknutih projekata iz Device Art područja (spoja tehnologije i umjetnosti) koju su održale Klara Petrović i Luja Šimunović.

Sljedeće okupljanje sudionika projekta je 24. listopada u 18:30 na FER-u. Planirana je kraća Arduino radionica i zajedničko druženje.

Pozivamo sve studente i nastavnike FER-a koji su zainteresirani za projekt, a još se nisu uključili, da nam se čim prije jave na suza@fer.hr. Više informacija o projektu možete pronaći u ovoj obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti