ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Europski tjedan programiranja @ FER:...

U četvrtak, 11.10.2018. naš fakultet su posjetili učenici Osnovne školeTina Ujevića iz Zagreba, u pratnji nastavnika Ivana Pavičića, Tena-Vionee Požarić i Vlaste Horvatek.

U dvosatnoj radionici programiranja LEGO Mindstorms robota, 24 učenice i učenika šestih razreda su sastavili jednostavnog robota i programirali ga da obavlja različite zadatke. Kroz zabavu i igru, učenici su se upoznali (neki i po prvi put) s osnovnim konceptima programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema, te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i suradničke vještine.

Ovaj posjet dio je aktivnosti FER-a i OŠ Tina Ujevića u Europskom tjednu programiranja. Radionicu je vodio Tomislav Jagušt, a organizirana je u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti