ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionica robotike u Srednjoj školi...

U petak, 5. 10. 2018. u Srednjoj školi Ivanec u Ivancu održana je radionica robotike i programiranja korištenjem LEGO Mindstorms robota. Na radionici je sudjelovalo 20 učenika, njihovi nastavnici Davor Fordek i Branko Šaško te ravnateljica Lidija Kozina.

U dvosatnoj radionici, učenici su naučili sastaviti jednostavnog robota i programirati ga da obavlja različite zadatke. Kroz zabavu i igru, učenici su se upoznali (neki i po prvi put) s osnovnim konceptima programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema, te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i kolaboracijske vještine.

Radionicu su vodili Robert ČičekTomislav Jagušt, a organizirana je u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti