ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Vector Hack festivalu i...

U srijedu, 3.10. u 19 sati studenti Akademije likovnih umjetnosti, Filozofskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva okupljeni oko projekta Kratki spoj posjetili su galeriju Greta u Ilici 92 i Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu u kojima se upravo odvija Vector Hack festival.

U razgovoru s umjetnicima Tedom Davisom i Douglasom Nunnom sudionici projekta su imali priliku saznati sve što ih zanima o ovom zanimljivom spoju umjetnosti i (danas pomalo zastarjele) tehnologije te razviti  neke vlastite ideje za projekt koji im slijedi.

Sljedeće okupljanje sudionika projekta je u petak 12. listopada u 17 sati na FER-u. Planiram je kraći obilazak fakulteta, mini radionica i zajedničko druženje.

Pozivamo sve studente i nastavnike FER-a koji su zainteresirani za projekt, a još se nisu uključili, da nam se čim prije jave na suza@fer.hr. Više informacija o projektu možete pronaći u ovoj obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti