ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja i robotike u...

U ponedjeljak, 5. prosinca smo piosjetili Zlatar, gdje smo u Osnovnoj školi Ante Kovačića i Srednjoj školi Zlatar održali kratke prezentacije fakulteta i radionice programiranja uz pomoć LEGO Spike Prime robota. Na radionicama je sudjelovalo oko 75 učenika (50 učenika iz OŠ Ante Kovačića i 25 učenika Srednje škole Zlatar), te njihovi nastavnici Nina Posarić iz OŠ Ante Kovačića i Vesna Pisačić iz SŠ Zlatar.

Učenicima je kratko predstavljen FER i nastavne i znanstvene aktivnosti koje se na FER-u provode, nakon čega su prionuli na sastavljanje i programiranje vlastitih robota i uređaja. 

Radionice su organizirane su u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a nastavak su višegodišnje suradnje nastavnika FER i škola s područja Zlatara, kroz razne aktivnosti, natjecanja i sl.

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s radionica...

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti