ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Osnovnoj školi Vrbani

U ponedjeljak, 12. prosinca posjetili smo Osnovnu školu Vrbani u Zagrebu. U dvosatnom druženju s učenicima 4a razreda(24 učenika i učenica) i njihovom nastavnicom Žanetom Aido Milović, ukratko smo predstavili FER i održali dvije kraće radionice. U prvoj su se učenici upoznali s upotrebom i programiranjem Codey Rocky robota, a u drugoj su uz pomoć LE diode i litijske "coin" baterije sastavili jednostavni strujni krug te izradili vlastitu svjetleću Božićnu čestitku.

Radionice su organizirane u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti