ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjeta Osnovne škole Dragutina...

U srijedu, 25. 5. 2022. Fakultet elektrotehnike i računarstva je posjetilo četrdesetak djece iz grupe darovitih te četvrtih razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Zagreb.

Učenici su sudjelovali u radionici sastavljanja i programiranja LEGO Spike Prime obrazovnih robota u robotsku ruku te radionici programiranja Codey Rocky robota.

Posjet je održan u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a ovaj put učenike su ugostili Ivana Storjak, Tomislav Jagušt i Ana Sović Kržić.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti