ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjeta OŠ Marčana, OŠ Juršići i OŠ...

U petak, 2. 12. 2022. Fakultet elektrotehnike i računarstva je posjetilo 42 učenika iz OŠ Marčana, OŠ Juršići i OŠ Vladimira Nazora Rovinj koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Robotike te učenika iz Udruge tehničke kulture – Societa di cultura tecnica “Galileo Galiei” Rovinj.

Učenici su sudjelovali u dvije radionice: sastavljanju i programiranju LEGO Spike Essentials obrazovnih robota u model automatizirane klackalice te programiranju Codey Rocky robota.

Posjet je održan u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a ovaj put učenike su ugostili Bruna Banić, Ivan Bukić, Dorotea Prvonožec, Josip Majer, Toni Ivanković, Tomislav Jagušt i Ana Sović Kržić.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti