ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Predstavljanje FER-a na 5. Danu...

U utorak, 13. prosinca 2022. u Srednjoj školi Dugo Selo održan je 5. po redu Dan karijera, događaj na kojem se učenici završnih razreda srednje škole mogu pobliže upoznati s fakultetima na kojima će uskoro nastaviti svoje školovanje.

Uz "štand" na kojem su svi zainteresirani mogli saznati sve o upisima i studiju na našem fakultetu, održano je i kraće predavanje o FER-u te nastavnim i istraživačkim aktivnostima koje se na njemu provode. U sklopu događanja održana je i 45-minutna radionica programiranja s Codey Rocky robotima, na kojoj je sudjelovalo 30 učenika.

FER su ovom prilikom predstavljali Mia Sara Matušin, Mihael Svetec i Tomislav Jagušt.

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s događanja.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti