ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja za niže...

U ponedjeljak, 19. 12. 2022. smo posjetili Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu gdje smo održali tri radionice programiranja uz upotrebu LEGO Spike Essential robota. Na radionicama su sudjelovala 72 učenika 3. i 4. razreda, njihova nastavnica informatike Martina Plavšić i Kristina Kos, školska psihologinja.

Tijekom radionica, koje su trajale po 45 minuta, učenici su prema uputama sastavili model vrtuljka iz zabavnog parka, isprogramirali ga da se vrti u raznim smjerovima i brzinama, pušta glazbu i pali i gasi raznobojnu rasvjetu.

Radionice su održane u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a ovaj put učenike su posjetili Ema Smolić ročak, Toni Ivanković i Tomislav Jagušt.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti