ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika iz II. osnovne škole...

U utorak, 20. 12. 2022. Fakultet elektrotehnike i računarstva je posjetila grupa od 24 učenika II. OŠ iz Bjelovara i njihove nastavnice matematike, Milka Fofonjka, Marijanka Ileković i Andrea Junković.

U trosatnom druženju učenici su se upoznali s fakultetom i raznim nastavnim i znanstvenim aktivnostima koje se na njemu provode te su sudjelovali u dvije radionice: sastavljanje i programiranju LEGO Spike Essentials obrazovnih setova i programiranje Codey Rocky robota.

Posjet je održan u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a učenike su ugostili Ema Smolić Ročak i Tomislav Jagušt.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti