ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Hour of code - 3. - 9. prosinca 2018.

Fakultet elektrotehnike i računarstva i ove će se godine, sedmi put zaredom, uključiti u Sat programiranja, najveći obrazovni događaj na svijetu, na kojem je do sad sudjelovalo više od 100 milijuna učenika iz više od 180 zemalja diljem svijeta. Sat programiranja je događaj koji djecu uvodi u svijet informatike i programiranja, a osmišljen je tako da demistificira računala i programiranje i pokaže kako baš svatko u samo sat vremena može naučiti osnove programiranja i algoritamskog razmišljanja i rješavanja problema.

U tjednu Sata programiranja, tj. od 3. do 9. prosinca, održat ćemo niz radionica, prezentacija i predavanja za sudionike, uključujući i djecu raznih uzrasta.

Raspored događanja:
4.12. 18:00 Gostovanje FER-a na Večeri znanosti u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu
6.12. 17:30 Radionica slaganja i programiranja LEGO Mindstorms robota, studentska udruga eSTUDENT
8.12. 14:00 i 16:00 Programiranje na lak način, Marko Lohert

Radionice su besplatne, no zbog ograničenog kapaciteta učionica molimo vas da se prijavite za sudjelovanje na https://goo.gl/VtC7wV.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti