ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja LEGO robota u...

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u Srednjoj školi Zlatar održane su dvije radionice programiranja LEGO Mindstorms robota. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 50 učenika (26 učenika iz Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara i 24 učenika iz Srednje škoel Zlatar), te njihovi nastavnici Damjan Zagorec i Vesna Pisačić iz SŠ Zlatar i Nina Posarić iz OŠ Ante Kovačića.

U dvosatnoj prezentaciji i radionici, učenici su se kratko upoznali s FER-om, istraživanjima i nastavi koja se na FER-u provodi, nakon čega su sastavili jednostavnog robota i programirali ga da obavlja različite zadatke i komunicira s okolinom. Kroz zabavu i igru, učenici su se upoznali s osnovnim konceptima programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema, te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i kolaboracijske vještine.

Radionice je, uz pomoć nastavnika iz Srednje škole Zlatar i Osnovne škole Ante Kovačića, vodio Tomislav Jagušt, a  organizirane su u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.


Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti