ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika Osnovne Montessori...

U srijedu, 12. prosinca 2018. godine naš fakultet posjetili su učenici Osnovne Montessori škole "Barunice Dedee Vranyczany" iz Zagreba, u pratnji nastavnika informatike Matije Šipeka, prof.

U dvosatnoj prezentaciji i radionici programiranja, učenici su se upoznali s FER-om i imali priliku isprobati nekoliko vrsta  obrazovnih robota (LEGO Mindstorms, Xiaomi MI Builder, STEMI). Nakon toga, učenici su sami sastavili jednostavnog robota i programirali ga da obavlja različite zadatke. Kroz zabavu i igru, učenici su se upoznali s osnovnim konceptima programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema, te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i suradničke vještine.

Radionicu je vodio Tomislav Jagušt, a organizirana je u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.


Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti