ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Osnovnoj školi Vjenceslava Novaka

U ponedjeljak, 6. veljače posjetili smo Osnovnu školu Vjenceslava Novaka u Zagrebu. U dvosatnom druženju s učenicima viših razreda koji pohađaju dodatnu nastavu matematike i informatike(cca 45 učenika) i njihovim nastavnicama Ivanom Sečen i Mateom Štefanac, ukratko smo predstavili FER i održali dvije 45-minutne radionice programiranja i razvoja algoritamskog i računalnog razmišljanja uz pomoć LEGO robota.

Radionice su organizirane u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti