ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Poziv za sudjelovanje na ovogodišnjem...

Ovogodišnji Festival znanosti održat će se od 24. do 29. travnja. Centralna tema je Priroda i društvo, ali se, kao i prijašnjih godina, Festival znanosti bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne široj javnosti.

Pozivamo sve djelatnike i studente da se uključe u aktivnosti Festivala svojim popularno-znanstvenim predavanjem, prezentacijom, radionicom ili izložbom. Tradicionalno, FER-ov dan na Festivalu znanosti je petak (ove godine to je 28. travnja), no datum i vrijeme predavanja/radionice su podložni dogovoru. Aktivnosti se održavaju uživo u Tehničkom muzeju, ali (iznimno) postoji i mogućnost slanja video prezentacije.

Aktivnosti se prijavljuju e-mailom na adresu suza@fer.hr, a krajnji rok za prijave je ponedjeljak, 6. ožujka.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti