ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Poziv na sudjelovanje na ovogodišnjem...

Od 8. do 13. travnja 2019. godine održat će se ovogodišnji "Festival znanosti". Glavna tema 17. Festivala znanosti su BOJE, ali se kao i prijašnjih godina, Festival bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne široj javnosti. 
Pozivamo sve djelatnike i studente Fakulteta da se uključe u aktivnosti Festivala svojim popularno-znanstvenim predavanjem, prezentacijom, radionicom ili izložbom. Aktivnosti se prijavljuju e-mailom na adresu suza@fer.hr, a krajnji rok za prijave je 13. veljače 2019. godine

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti