ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Nastavak projekta Kratki spoj -...

Nakon izložbe u Galeriji Šira, rezultati interdisciplinarnog projekta Kratki spoj, u kojem su sudjelovali studenti i mentori s Akademije likovnih umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Filozofskog fakulteta, trenutno se mogu razgledati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u sklopu 6. po redu međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija, Device_art.

U skloput izložbe, posebno gostujuće predavanje na temu "Spoj tehnologije, znanosti, umjetnosti i strasti – automobili" održat će CEO i osnivač Rimac Automobila, Mate Rimac, i to 21. siječnja u 17 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Projekt "Kratki spoj" interdisciplinarni je obrazovni program koji spaja studente ALU, FER-a i FFZG-a kroz zajednička druženja i niz radionica, a rezultira zajedničkim radom te prigodnim izložbama. Ciljevi projekta su upoznavanje studenata s mogućnostima međusektorskog rada kroz interdisciplinarni pristup umjetničkom stvaranju na razmeđi tehnologije i znanosti te ukazivanje na važnost istraživačkog rada u pozadini stvaranja djela. Studenti FER-a dobit će uvid u mogućnost rada u umjetničkom sektorudok će studenti Akademije proširiti vlastito polje istraživanja u svome radu. Više informacija o projektu možete naći u ovoj obavijesti, a studente i nastavnike zainteresirane za uključivanje u projekt (nakon izložbe i mini turneje po nekolik ogradova u Hrvatskoj, novi krug projekta započinje u svibnju) pozivamo da nam se jave na suza@fer.hr.

Device_art je međunarodni festival koji se od 2004. godine bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti u formatu trijenalnog festivala, kojeg organizira udruga KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti