ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


5. državni turnir mladih prirodoslovaca

U subotu, 12.1.2019. godine studentska udruga Istraživački centar mladih održava 5. državni turnir mladih prirodoslovaca. Natjecanje će se održat na Fakultetu elektrotehinke i računarstva, s početkom u 10 sati.

Turnir mladih prirodoslovaca je pojedinačno natjecanje za učenike od 12 do 16 godina. Učenici se natječu u eksperimentalnom i teorijskom znanju iz područja različitih prirodnih znanosti: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike. 

Natjecanje je otvoreno za javnost, a raspored Turnira možete pronaći u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti