ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjeta učitelja iz Bjelovara

28. 2. 2023. FER su posjetili učitelji iz Bjelovara u okviru projekta BRC Bjelovarski robotički centar iz poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, partneri su Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar, a autori projekta su Marina Balen i Branko Raičković. 

Učitelje su u svojim laboratorijima ugostili prof. dr. sc. Kristijan Jambrošić (ZEA), Lovro Marković, mag. ing. (ZEMRIS), Nikica Kokir (ZARI), a izv. prof. dr. sc. Ana Sović Kržić je održala radionicu VIDI-X.

Fotografije su u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti