ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


U srijedu 8. ožujka Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je 20-ak učenika iz III. gimnazije iz Zagreba i iz Španjolske koji su posjetili Hrvatsku u sklopu ERASMUS+ projekta, u pratnji ravnateljice gimnazije i još dvoje nastavnika iz Španjolske. U sklopu posjeta učenici su prisustvovali predavanju o umjetnoj inteligenciji, kroz koje su se upoznali s time što je umjetna inteligencija i gdje je ona sve danas prisutna, a nakon predavanja sudjelovali u kratkoj diskusiji o tome što nam u budućnosti umjetna inteligencija donosi i kako će utjecati na naše živote. Predavanje je održao doc. dr. sc. Marko Đurasević.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti