ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Od rujna 2022. do prosinca 2022. je održan niz robotičkih radionica u više gimnazija grada Zagreba (II. gimnazija, XIII. gimnazija, XV. gimnazija) i Gimnaziji Velika Gorica. Na radionicama je sudjelovalo preko 400 učenika. Na svakoj radionici učenici su upoznali osnove robotike kroz slaganje Lego Spike Prime robota plesača te su kroz vođene vježbe naučili kako ga programirati da pleše. 

Radionice su održane u okviru projekta "Transformacija robota u edukacijsko sredstvo" Hrvatske zaklade za znanost, a proveli su ih Liljana Pushkar i Marin Mrčela. 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti