ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet studenata Fakulteta...

U četvrtak, 11. svibnja 2023. godine naš fakultet je posjetila grupa studenata s Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Pedesetak studenata druge i treće godine studija, uglavnom sa smjera Elektrotehnika i sistemi konverzije energije dočekala je i pozdravila prodekanica za studente FER-a, izv. prof. dr. sc. Ana Sušac, koja im je ukratko predstavila fakultet, te znanstvenu i nastavnu djelatnost na njemu.

U sklopu posjeta organiziran je i obilazak Zavoda za visoki napon i energetiku te Laboratoriju za sustave obnovljivih izvora energije - LARES i Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije - LABUST.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti