ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet studenata Fakulteta...

U ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetila je grupa studenata s Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, u pratnji prodekana za naučno-istraživački rad, prof. dr. Mensura Kasumovića i docenta Marija Pejdanovića.

Četrdesetak studenata 3. godine studija, smjerova Elektrotehnika i sistemi konverzije energije i Elektroenergetske mreže i sistemi dočekala je i pozdravila prodekanica za nastavu FER-a, doc. dr. sc. Mihaela Vranić, koja im je ukratko predstavila fakultet, znanstvenu i nastavnu djelatnost na njemu, kao i mogućnost nastavka studija, tj. upisivanja diplomskog studija na našem fakultetu.

Uz to, organiziran je i posjet dvama laboratorijima - Laboratoriju za sustave obnovljivih izvora energije - LARES i Laboratorij za Internet stvari - IoTLab@FER.

Goste su kroz fakultet i fakultetske laboratorije proveli Hrvoje NovakIvana Podnar Žarko, Mario Kušek, Pavle Skočir, Federico Matteo Benčić, Marko Pavelić i Tomislav Jagušt.

 

Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku vijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti