ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Sajam čačkorješenja

Čačkalica je natjecanje namijenjeno djeci viših razreda osnovne škole koje za cilj ima popularizaciju strukovnih zanimanja i ručnog rada općenito. Pokrenuto je u siječnju 2019. i upravo ulazi u svoju završnu fazu odabirom 10 finalista i završnim sajmom Čačkorješenja koje će se održati u nedjelju, 14.4.2019. u Samoboru. FER, kao jedan od partnera, poziva sve zainteresirane da dođu i razgledaju sajam dječjih rješenja za poboljšanje školskog okruženja.

Više na: https://www.čačkalica.hr

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti