ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Održan četvrti po redu Dan FER-a u...

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. održan je ovogodišnji, četvrti po redu Dan FER-a u MIOC-u, manifestacija čiji cilj je učenike XV. gimnazije iz Zagreba (popularno zvane MIOC) upoznati s mogućnostima studija na FER-u, znanstvenim i stručnim projektima, prilikama za zaposlenje nakon studija, ali i prilikama za druženje i zabavu ili sportske, umjetničke i kulturne aktivnosti koje FER nudi svojim studentima. 

Uz prezentacije niza fakultetskih istraživanja i laboratorija koja je predstavljena u obliku štandova u auli škole, održane su i četiri kraće prezentacije: sam fakultet, pravila upisa, smjerove i predmete učenicima je predstavila prodekanica za nastavu, doc. dr. sc. Mihaela Vranić, Sara Vlahović održala je predavanje "Od miočanske realnosti do virtualne stvarnosti", Ana Sušac održala je predavanje pod nazivom "Prozor u mozak", dok je o "Robotima - mojim najboljim prijateljima" pričao Dario Ljubić.

Novost ove godine bio je Pub kviz s mješavinom pitanja o MIOC-u i FER-u i općeg geeky znanja, na kojem je tijesnu pobjedu odnijela kombinirana ekipa nastavnika XV gimnazije, predvođena nastavnikom informatike Dejanom Dmitrovićem, još jednom dokazavši da su, od učenika MIOC-a i studenata FER-a, veći geekovi samo njihovi profesori. :)

U organizaciji ovogodišnjeg Dana FER-a u MIOC-u sudjelovali su dekan Gordan Gledec, prodekanica Mihaela Vranić, prodekani Mario Vražić i Nikola Mišković, te FER-ovci Dino Bajić, Ivan Bartolec, Ana Fadljević, Ana Filipović, Tomislav Jagušt, Marko Krznarić, Dario Ljubić, Hrvoje Nuić, Dora Penić , Branimir Pervan, Ana Sović Kržić, Ana Sušac, Filip Turčinović i Sara Vlahović.

Nekoliko fotografija s događaja pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti