ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika Osnovne škole...

U ponedjeljak, 25. travnja naš fakultet posjetila je grupa učenika 7. razreda Osnovne škola Vladimira Nazora iz Zagreba.

U druženju koje je potrajalo tri školska sata, učenici su se upoznali s fakultetom i aktivnostima koje se na njemu provode, naučili nešto o fraktalima i njihovoj primjeni u računarstvu, zajedničkim snagama sastavili vlastiti trokut Sierpinskog, te isprobali i programirali Codey Rocky robote.

Posjet je organizirana u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a organizirali su ga Mirjana DozanTomislav Jagušt.

Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti