ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Proslavljen 40. rođendan legendarnog...

U subotu, 23. travnja na našem fakultetu je, u organizaciji udruge Retro info, održano prigodno druženje povodom 40. godišnjice izlaska jednog od najpopularnijih kućnih računala 80-ih godina na ovim prostorima - ZX Spectruma

Uz mini proslavu, prigodnu prezentaciju i izložbu originalnih ali i novijih modela, dodataka, klonova i replika legendarnog Spectruma, druženje je obilovalo i nizom zanimljivih priča i povijesnih crtica iz velike svjetske i domaće Spectrum zajednice, opisa “snalaženja” u nabavci računala i programa u 80-im godinama prošlog stoljeća, te svježim informacijama sa Spectrum demo scene, uz prigodne prezentacije i objašnjenja programerskih tehnika.

Legendarna "gumica" predstavljena je 23. travnja 1982. godine, a do 1992. godine, kada se prestala proizvoditi, prodano je preko 5 milijuna primjeraka
 

Nekoliko fotografija s druženja pogledajte u nastavku obavijesti.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti