ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet studenata Sveučilišta u...

U petak, 22. travnja 2022. godine FER je posjetila grupa studenata 3. godine preddiplomskog studija Primijenjeno/poslovno računarstvo sa Sveučilišta u Dubrovniku. 

Goste iz Dubrovnika je dočekala i kratko pozdravila prodekanica za nastavu FER-a,  izv. prof. dr. sc. Mihaela Vranić, nakon čega je organiziran kraći obilazak i upoznavanje studenata s nekim od fakultetskih laboratorija i projekata. U dvosatnom druženju, gosti su prvo posjetili Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije (LARES), koji je predstavio doc. dr. sc. Vinko Lešić, a nakon su se upoznali s projektom FERSAT, u čije tajne su ih uputili voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Dubravko Babić te istraživači doc. dr. sc. Josip Lončar i dr. sc. Josip Vuković.
 

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija sa posjeta.Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti