ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika OŠ Petrijanec FER-u

U petak, 26. travnja 2024. godine naš fakultet je posjetila grupa od 45 učenika iz Osnovne škole Petrijanec, u pratnji učiteljica informatike Jasminke Belščak, Valentine Hosnjak i Mislave Matković.

U druženju koje je potrajalo oko dva sata, učenici i nastavnici su se prvo ukratko upoznali s fakultetom i aktivnostima na FER-u, nakon čega su sudjelovali u dvije radionice - ICSE Science Factory, koju su vodili Matko Orsag i Mirela Jenić, te radionici programiranja LEGO robota, koju je održao Tomislav Jagušt

Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti