ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet osnovnoj školi Brestje

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine posjetili smo OŠ Brestje u Sesvetama, gdje smo u sklopu njihovog projektnog dana održali tri dvosatne radionice programiranja uz pomoć LEGO Spike Prime obrazovnih setova.

Na radionicama je sudjelovalo 45 učenika viših razreda, te njihove nastavnice, organizatorice Projektnog dana, Ksenija Šturlić Tupek i Ljerka Matanić, te ravnateljica Zrinka Gredelj Tolić.

Radionice su održali Viktorija Šturlić Tupek i Tomislav Jagušt.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti