ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


FER na STEMI Innovation Day 2024

U organizaciji STEMI-a FER je sudjelovao na završnom događaju "STEMwave - Škola budućnosti - Innovation Day 2024" koji se održao 11. svibnja 2024. u Infobipovom kampusu u Zagrebu. Studenti Paula Bartulović, Viktor Bakija-Zima, asistentica Azra Tabaković i docent Tvrtko Mandić, omogućili su posjetiteljima pogled u svijet nanoelektronike kroz mikroskop i objasnili proces izrade čipova. Brojni učenici imali su priliku sami zalemiti i izmjeriti sklopove koji se koriste na laboratorijskim vježbama iz elektronike. Dobili su sve bodove.

Autor: Tvrtko Mandić
Popis obavijesti